Na hlavný obsah

Policajti budú prísnejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení

Situácia v nemocniciach je vážna, upozorňuje policajný prezident.

Policajti budú prísnejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení
Na snímke policajti počas kontrolovania protipandemických opatrení. Foto: FB/ Polícia SR - Košický kraj

Polícia bude od stredy 3. februára prísnejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení, ktoré majú zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19. Policajti budú intenzívnejšie kontrolovať opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania a tiež účel cesty. „Zvýšený výkon služby policajtov bude na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a podobne,“ uviedla pre RTVS hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Viac policajtov bude aj na cestách. Tí dopravní budú intenzívnejšie pokračovať v náhodných kontrolách na diaľniciach a cestách I. a II. triedy.

V nemocniciach je stále je viac ako 3 600 ľudí, situácia je vážna,“ pripomenul policajný prezident Peter Kovařík vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

Polícia pripomína, že aj naďalej platia zvýšené kontroly zamerané na dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení, teda povinnosti nosenia rúšok v interiéri i exteriéri či obmedzené fungovanie prevádzok.

Ak je nevyhnutné odchádzať z domu, napríklad do zamestnania, je potrebné zabezpečiť si potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým sa dá preukázať nutnosť svojej cesty. Policajti preverujú oprávnenosť zo zákazu vychádzania a certifikát, potvrdenie, SMS správu či e-mail, porovnávajú s osobnými údajmi konkrétnej osoby. Preto je potrebné mať pri sebe aj občiansky preukaz alebo iný doklad totožnosti.

Polícia rieši každý prípad individuálne, sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur, uzatvára Bárdyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko