Na hlavný obsah

Popradský primátor sa dal prednostne zaočkovať: Myslím si, že ako štatutár mesta mám právo

Primátora oslovila nemocnica.

Popradský primátor sa dal prednostne zaočkovať: Myslím si, že ako štatutár mesta mám právo
Na snímke primátor mesta Poprad Anton Danko. Foto: TASR

Do redakcie sme dostali list, v ktorom pisateľka tvrdí, že v meste sa šíri informácia, podľa ktorej sa popradský primátor Anton Danko predbehol v poradovníku na očkovanie – aj s rodinou.

Pätnásteho januára som bol zaočkovaný v Nemocnici Poprad. Začiatkom januára ma oslovila nemocnica, ja som bol zavolaný tesne pred koncom pracovnej doby, podotýkam, že je to klamstvo, že aj moja rodina je zaočkovaná, nikto z mojej rodiny nie je zaočkovaný, jedine ja. Ako štatutár mesta, myslím si, že na to mám právo, chodím každý deň do práce, stretávam sa s ľuďmi, organizujem chod mesta, organizujem odberné miesta,“ uviedol Danko pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

Generálny riaditeľ nemocnice v Poprade Erik Chorvát potvrdil, že ponuka na očkovanie prišla priamo od neho. „Oslovili sme prednostu okresného úradu, veliteľa Hasičského a záchranného zboru, primátora mesta, veliteľa Policajného zboru, aby mali pripravené zoznamy ľudí, ktorých môžeme v prípade potreby kontaktovať, aby sme minuli každú jednu dávku, ktorú už máme natiahnutú,“ uviedol Chorvát.

Aktuálne je prihlasovanie do zoznamu náhradníkov elektronické a teda podľa riaditeľa nemocnice aj transparentnejšie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny