Na hlavný obsah

Potvrdené: Jankovská sa vo väzení pokúsila o samovraždu

Išlo o akt zúfalstva, hovorí jej obhajca.

Potvrdené: Jankovská sa vo väzení pokúsila o samovraždu
Na snímke Monika Jankovská, ktorú odvádzajú zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Incident, ktorý sa stal väzobne stíhanej obvinenej Monike Jankovskej v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici, bol pokusom o samovraždu. Vyplýva to z informácií jej advokáta Petra Erdösa po utorkovej (2. 2.) návšteve bývalej štátnej tajomníčky vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Obhajca obvinenej Peter Erdös prišiel navštíviť svoju klientku Moniku J. v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. FOTO: TASR

Jankovskú v nedeľu (31. 1.) vo večerných hodinách eskortovali z väznice v Banskej Bystrici práve do Trenčína po tom, čo užila nadmerné množstvo liekov. „Je naozaj vo veľmi zlom fyzickom aj psychickom stave,“ priblížil médiám Erdös. „Uviedla, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s plným vedomím následkov. Nedá sa to vyhodnotiť inak ako akt zúfalstva,“ dodal s tým, že pevne verí, že nebude mať ďalej vôľu spraviť niečo podobné.

Jankovská je momentálne hospitalizovaná. Vzhľadom na vývoj jej stavu nevie Erdös vyhodnotiť, ako dlho bude v nemocnici. Označil ju však za silnú ženu aj preto, že tri týždne dokázala držať hladovku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko