Na hlavný obsah

Potvrdené: Slovenskí hokejisti zabojujú o olympiádu koncom augusta v Bratislave

Ich súpermi budú Bielorusko, Rakúsko a Poľsko.

Potvrdené: Slovenskí hokejisti zabojujú o olympiádu koncom augusta v Bratislave
Na snímke slovenskí hokejoví reprezentanti počas MS v roku 2019. Foto: TASR

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) potvrdila, že finálové turnaje kvalifikácie mužov o účasť na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu sa uskutočnia koncom augusta 2021 tak, ako bolo v pláne. Slovenská reprezentácia nastúpi v D-skupine na domácom ľade v Bratislave proti Bielorusku, Rakúsku a Poľsku. Turnaj sa uskutoční od 26. do 29. augusta 2021. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Tri finálové turnaje sa mali pôvodne konať už v závere augusta 2020, pre pandémiu koronavírusu ich však presunuli. IIHF uviedla, že termín kvalifikačných turnajov zostáva v platnosti a v súčasnosti neuvažuje o inej forme určenia zvyšných troch účastníkov mužského turnaja na ZOH.

Z trojice kvalifikačných turnajov postúpia na ZOH len víťazi. Slovensko sa v prípade úspechu predstaví v C-skupine spolu s Fínskom, Švédskom a postupujúcim kvalifikantom z inej skupiny. V A-skupine v Pekingu si zahrajú Kanada, USA, Nemecko a Čína, ktorá mala istú miestenku ako organizátor hier. V „béčku“ sa predstavia Rusko, Česko, Švajčiarsko a posledný kvalifikant.

V ženskom turnaji majú isté miesto Čína, USA, Kanada, Fínsko, Rusko, Švajčiarsko a Japonsko. Zvyšné tri tímy vzídu z finálových turnajov kvalifikácie. Tie posunuli najskôr z augusta 2020 na august 2021 a následne až na november 2021. V kvalifikácii sa predstavia aj slovenské reprezentantky. V E-skupine, ktorá sa bude hrať zatiaľ v neurčenom švédskom dejisku, narazia na domáce hokejistky, Francúzky a súpera z predkvalifikačnej fázy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport