Na hlavný obsah

Princ Harry a jeho manželka Meghan očakávajú druhý prírastok do rodiny

Radostná správa kráľovského páru.

Princ Harry a jeho manželka Meghan očakávajú druhý prírastok do rodiny
Princ Harry a jeho manželka Meghan očakávajú druhého potomka. Foto: Misan Harriman

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan očakávajú svoje druhé dieťa. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu kráľovského páru.

Harry (36) a Meghan (39) sa vzdali svojich kráľovských povinností v januári 2020 a presťahovali sa so svojím synom Archiem do amerického štátu Kalifornia, kde chcú viesť nezávislejší život a byť mimo pozornosti britských médií. Archie sa narodil v máji 2019.

„Môžeme potvrdiť, že Archie sa stane starším bratom. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu s radosťou oznamujú, že očakávajú svojho druhého potomka,“ uviedol hovorca kráľovského páru.

Oznámenie sprevádzala čiernobiela fotografia evidentne tehotnej Meghan ležiacej na trávniku s rukou položenou na svojom bruchu a hlavou spočívajúcou na nohe usmievajúceho sa princa. Záber vyhotovil dlhoročný osobný priateľ a fotograf páru Misan Harriman.

Harry a Meghan sa odvtedy, ako ukončili svoje kráľovské povinnosti, venujú charitatívnej činnosti a podpísali kontrakt s televíznymi stanicami a inými médiami v súvislosti so spustením svojho debutového podcastu.

Hovorca Buckinghamského paláca uviedol, že kráľovná Alžbeta II., jej manžel vojvoda z Edinburghu a princ Charles so zvyškom kráľovskej rodiny sú zo správy o tehotenstve potešení a prajú im všetko dobré.

Meghan vlani oznámila, že v júli potratila. Pár sa zosobášil v roku 2018. Ich vzťah s britskou tlačou sa následne rýchlo zhoršil, pričom pár viedol súdne spory s viacerými novinami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet