Na hlavný obsah

Prokurátor žiada väzbu pre obvineného Jozefa Brhela

Aktuálne je v nemocnici.

Prokurátor žiada väzbu pre obvineného Jozefa Brhela
Na snímke podnikateľ Jozef Brhel, obvinený v kauze Mýtnik. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu (3. 2.) vo večerných hodinách návrh na väzbu obvineného podnikateľa Jozefa Brhela pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. RTVS o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Dôvodom je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu, ale aj obava, že bude pôsobiť na spoluobvinených alebo na svedkov, alebo mariť dôkazy. Na stole je aj obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, že dokoná alebo spácha trestný čin, ktorým hrozil.

Jozefa Brhela v utorok (2. 2.) vo večerných hodinách hospitalizovali v ružinovskej nemocnici v Bratislave z dôvodu zlého zdravotného stavu. Obvinený vypovedal na NAKA v budove Prezídia Policajného zboru v utorok takmer šesť hodín od 10.00 h a následne ho polícia zadržala.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci piatkovej (29. 1.) akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho, ako aj podnikateľovho brata Petra Brhela. Oboch vzal Špecializovaný trestný súd v Pezinku v pondelok (1. 2.) do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. Jozef Brhel poslal v piatok do médií vyhlásenie, v ktorom všetky obvinenia odmietol a svoju nevinu bol rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Zároveň sa vzdal výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko