Na hlavný obsah

Rodinný dom v okrese Michalovce zničil výbuch, pravdepodobne ho spôsobil plyn

Na mieste zasahovali záchranné zložky.

Rodinný dom v okrese Michalovce zničil výbuch, pravdepodobne ho spôsobil plyn
Na snímke rodinný dom, v ktorom došlo k výbuchu. Foto: facebook Polícia SR - Košický kraj

V jednom z rodinných domov v obci Bánovce nad Ondavou v okrese Michalvoce došlo v piatok (5. 2.) ráno k výbuchu, pravdepodobne plynu. „V dome sa nachádzal 65-ročný muž, ktorý je už v opatere lekárov,“ informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Zranený majiteľ domu bol predpoludním v stabilizovanom stave prevezený záchranárskym vrtuľníkom do nemocnice, dodalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru. Muž neutrpel vážnejšie poranenia.

„K udalosti bola vyslaná ešte jedna výšková technika, hasiči budú na mieste vykonávať zabezpečovacie práce. Do Bánoviec nad Ondavou smerujú tiež zisťovatelia príčin vzniku požiarov z ministerstva vnútra,“ uviedli hasiči.

Rodinný dom sa v dôsledku výbuchu celý zrútil, došlo pri tom aj k poškodeniu blízkych domov. Škoda spôsobená výbuchom je odhadovaná na viac ako 200 000 eur.

„Policajti na mieste udalosť ešte stále dokumentujú, momentálne je cesta v úseku Trhovište – Oborín neprejazdná. To, ako presne k výbuchu došlo a čo bolo jeho príčinou, je predmetom ďalšieho vyšetrovania policajtov aj za účasti expertov z kriminalisticko-expertízneho ústavu,“ doplnila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny