Na hlavný obsah

Slávik už nebude blokovať stavebníkov, tvrdí Sulík

Minister na neho podal trestné oznámenie.

Slávik už nebude blokovať stavebníkov, tvrdí Sulík
Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/ Jaroslav Novák

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) oznámil, že Marcel Slávik a jeho združenie už nebudú vstupovať do správnych konaní. Šéfovi rezortu to emailom oznámil samotný Slávik.  RTVS o tom informoval tlačový odbor rezortu hospodárstva.

Napísal mi, že už prestane dávať tie nezmyselné podnety, ktoré stovkám stavebníkov komplikujú život,“ uviedol Sulík, ktorý na Slávika ešte v januári podal trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre SR. Sulík ako dôvod uviedol „nezmyselné“ podmienky a požiadavky, ktorými Združenie domových samospráv zdržuje proces výstavby.

Slávik v emaile, ktorý poslal Sulíkovi, tvrdí, že „vzhľadom na masívnu mediálnu antikampaň sa do správnych konaní zapájať nebudeme, čo bude vylučovať naše aktivity ako účelové a šikanózne.“ Minister email ocenil, vníma ho ako pozitívny signál. „No uvidíme, či to nezostane len na papieri,“ upozornil.

Sulík podal na Slávika 21. januára trestné oznámenie v piatich prípadoch. Šéf rezortu hospodárstva vtedy povedal, že Slávikovou záľubou je zahlcovanie úradov legislatívnymi podmienkami a požiadavkami, ktorými chce zdržiavať proces výstavby a spôsobovať problémy developerom. „Neviem sa ubrániť pocitu, že mu ide len o peniaze, ktoré vyzbiera pre svoje združenie,“ konštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika