Na hlavný obsah

Slovensko nesúhlasí s tým, aby sa kamionisti na hraniciach s Nemeckom preukazovali testom

Do Berlína preto poslalo diplomatickú nótu.

Slovensko nesúhlasí s tým, aby sa kamionisti na hraniciach s Nemeckom preukazovali testom
Na snímke slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). Foto: TASR

Slovensko nesúhlasí s tým, aby sa museli slovenskí kamionisti preukazovať testom na ochorenie COVD-19 pri vstupe do Nemecka. Do Berlína preto poslalo diplomatickú nótu, minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) v tejto veci kontaktoval svojho rezortného kolegu Heika Maasa. RTVS o tom informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Toto opatrenie bude spôsobovať obrovský problém, pre našich vodičov je prakticky ťažko realizovateľné a je veľmi pravdepodobné, že spustí reťazovú reakciu aj u ostatných krajín,“ uviedol Korčok.

Korčok sa v koordinácii s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina) obrátil aj na eurokomisára Maroša Šefčoviča so žiadosťou o tlmočenie žiadosti Komisii, aby urýchlene vyhodnotila, či nemecké požiadavky na predkladanie testov pri nákladnej doprave sú v súlade so zavedením a fungovaním tzv. zelených pásov, „ktoré sú základným predpokladom na zabezpečenie nepretržitých dodávok vo vnútornom trhu EÚ.

„Naše ekonomiky sú úzko prepojené, v súčasnosti sme výrazne postihnutí dôsledkami koronavírusu, a preto vyzývam, aby sme sa v EÚ vyhli krokom, ktoré budú viesť k recipročným opatreniam a ďalšiemu narušeniu vnútorného trhu,“ dodal Korčok.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko