Na hlavný obsah

Slovenský tenista Polášek sa prebojoval do semifinále štvorhry na Australian Open

Na turnaji hrá vo dvojici s Chorvátom Ivanom Dodigom.

Slovenský tenista Polášek sa prebojoval do semifinále štvorhry na Australian Open
Slovensko-chorvátsky deblový pár Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig (vpravo) počas minuloročného semifinále mužskej dvojhry. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali do semifinále štvorhry na grandslamovom Australian Open. V utorkovom (16. 2.) štvrťfinále zdolali ako turnajové deviatky nenasadený domáci pár Matthewa Ebdena a Johna-Patricka Smitha 6:4, 2:6, 6:4. Obhájili tak vlaňajšiu účasť medzi najlepšou štvorkou v debli.

Polášek s Dodigom v prvom sete zasypali súperov desiatimi víťaznými údermi. V siedmom geme čistou hrou prelomili podanie Austrálčanov a napokon sa ujali vedenia v zápase. Súperi v druhej časti zlepšili svoje podanie a minimalizovali nevynútené chyby. V šiestej hre premenili kľúčový brejkbal, bez problémov ho potvrdili a dostali sa do vedenie 5:2, ktoré na dvakrát pretavili do vyrovnania.

Rozhodujúci set bol vyrovnaný, napokon mal však viac šťastia slovensko-chorvátsky pár, v treťom geme premenil brejkbal a pozorným výkonom doviedol zápas do víťazného konca. O účasť vo finále zabojujú vo štvrtok proti turnajovým dvojkám z Chorvátska Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport