Na hlavný obsah

Sulík pripravuje univerzálny odškodňovací zákon, na vláde s ním zatiaľ neuspel

Pomôcť by mal všetkým skupinám podnikateľov.

Sulík pripravuje univerzálny odškodňovací zákon, na vláde s ním zatiaľ neuspel
Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Ministerstvo hospodárstva pripravuje univerzálny odškodňovací zákon, ktorý by pomohol podnikateľom postihnutým opatreniami zavedenými proti šíreniu ochorenia COVID-19. O pripravovanom zákone v parlamente informoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Rezort zákon pripravoval ešte minulý rok, vládou zatiaľ neprešiel. Dôvodom pre vznik jednotného zákona je podľa Sulíka to, že opatrenia sa dotkli príliš širokého spektra podnikateľov a „nie je možné pripraviť samostatnú schému pre každú skupinu podnikateľov“.

Novú legislatívu na ministerstve pripravili po tom, čo sa na nej dohodli na koaličnej rade. „Dvakrát som na vláde s týmto zákonom nepochodil. Naposledy sme sa na koaličnej rade opäť dohodli, že pripravíme zákon o univerzálnom odškodnení. Jana Kiššová ho dorobí a predložíme ho na vládu,“ povedal s tým, že štátna tajomníčka ministerstva Kiššová sa na vzniku zákona podieľala od začiatku.

Sulík dodal, že keď sa v októbri minulého roka zatvárali gastroprevádzky aj fitnescentrá, mal proti tomu veľké výhrady, z čoho vznikol konflikt medzi ním a premiérom Igorom Matovičom (OĽANO). Pokiaľ ide o odškodňovanie majiteľov fitnescentier, Sulík počítal s tým, že si to „vzal za svoje“ predseda vlády po tom, ako o tom 12. októbra informoval na sociálnej sieti. Do veci neskôr vstúpil aj s návrhom univerzálneho odškodňovacieho zákona, pretože videl, že sa v tejto oblasti nič nedeje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika