Na hlavný obsah

Švédky oslavovali titul v tímšprinte, Slovenky na 14. mieste

Splnili sme cieľ, povedal vedúci výpravy SR.

Švédky oslavovali titul v tímšprinte, Slovenky na 14. mieste
Švédky Maja Dahlqvistová a Jonna Sundlingová po zisku zlatých medailí v tímšprinte. Foto: SITA/AP

Nórska dvojica Erik Valnes, Johannes Hösflot Kläbo a Švédky Maja Dahlqvistová, Jonna Sundlingová získali zlaté medaily v nedeľnom (28. 2.) bežeckom tímšprinte na MS v severskom lyžovaní v Oberstdorfe. Muži Nórska odsunuli v nemeckom stredisku na ďalšie priečky Fínsko a Rusko, ženy Švédska rovnako obhájili titul pred Švajčiarskom a Slovinskom.

Slovenky Alena Procházková a Barbora Klementová obsadili 14. miesto a zopakovali tak umiestnenie spred dvoch rokov. Do finále medzi elitnú desiatku sa neprebojovali, v prvom semifinále skončili siedme. Vysielala RTVS na Dvojke.

Procházková s Klementovou skončili ešte o jednu priečku vyššie pri svojom spoločnom maxime na svetovom šampionáte 2015 vo Falune. V tejto sezóne Svetového pohára bodovali v tímšprinte v decembri v Drážďanoch za 15. priečku. V utorok (2. 3.) ich v Oberstdorfe čakajú individuálne preteky na 10 km voľne.

„Splnili sme cieľ skočiť v prvej polovici štartového poľa. Škoda, že sme neatakovali prvú šesticu, ktorá z nášho semifinále postupovala ďalej. Bola by tam šanca, ak by dievčatá dlhšie udržali kontakt s najlepšími, ale po druhej odovzdávke vznikla diera, ktorú už nedobehli. Úlohy, ktoré sme si naplánovali, však zvládli aj takticky a s umiestnením sme spokojní,“ povedal pre TASR vedúci slovenskej výpravy v Oberstdorfe Michal Malák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport