Na hlavný obsah

Tatarov gól nezabránil prehre Montrealu, Černáka z ľadu vyhnalo zranenie

Radosť z víťazstva mali Chára a Pánik.

Tatarov gól nezabránil prehre Montrealu, Černáka z ľadu vyhnalo zranenie
Slovenský hokejový reprezentant v drese Montrealu Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa v noci na piatok (26. 2.) strelecky presadil v zámorskej NHL, ani jeho gól však neodvrátil prehru Montrealu na ľade Winnipegu 3:6. Canadiens neuspeli pri premiére nového trénera Dominiquea Ducharmea a utrpeli štvrtú prehru za sebou.

Tatar v 38. minúte zvýšil v presilovke na 3:1 pre Montreal, keď zužitkoval prihrávku Jespera Kotkaniemiho. Pre slovenského krídelníka to bol piaty gól v sezóne, v 18. zápase si pripísal 10. kanadský bod (5+5). „Habs“ však náskok neudržali a inkasovali päť gólov v rade.

V ďalšom stretnutí obhajca titulu Tampa Bay s Erikom Černákom vyhrala nad Carolinou 3:1. Slovenský obranca nedohral zápas pre zranenie v dolnej časti tela. Černák sa zranil v druhej tretine pri blokovaní súperovej strely, puk ho trafil do nohy a následne s problémami odišiel na striedačku. V zápase stihol odohrať osem a pol minúty.

Radosť z víťazstva mali Zdeno Chára a Richard Pánik, ktorých Washington zdolal Pittsburgh 5:2. Dallas s obrancom Andrejom Sekerom nestačil na domácu Floridu, ktorej podľahol 2:3.

Jaroslav Halák dostal šancu v bránke Bostonu, no na zápas na ľade New Yorku Islanders nebude spomínať v dobrom. Od bývalého tímu inkasoval sedem gólov a Bruins prehrali vysoko 2:7. Halák zneškodnil 30 z 37 striel súpera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport