Na hlavný obsah

Turisti sa po uvoľnení opatrení nahrnuli do Zakopaného, polícia zasahovala pre bitky opitých hostí

V Poľsku sú v prevádzke zjazdovky, bazény i sauny.

Turisti sa po uvoľnení opatrení nahrnuli do Zakopaného, polícia zasahovala pre bitky opitých hostí
Na videosnímke ľudia v uliciach Zakopaného. Foto: youtube/ Tygodnik Podhalański

Po čiastočnom uvoľnení opatrení v Poľsku zaplavili turisti Zakopané, najznámejšie stredisko na poľskej strane Tatier. Tamojšie médiá uvádzajú, že polícia pre bitky opitých hostí zasahovala nielen v znovuotvorených hoteloch a penziónoch, ale aj na uliciach.

„Noc z piatka (12. 2.) na sobotu (13. 2.) bola veľmi náročná, mali sme veľký počet zásahov,“ povedal hovorca polície v Zakopanom, podľa ktorého boli problémy hlavne s opitými ľuďmi. „Niektorých sme museli zbierať priamo z ulice, aby neumrzli,“ dodal.

V piatok okolo 22.00 h začalo na hlavnej ulici niekoľko desiatok ľudí spontánne tancovať a spievať. Keď dorazila policajná hliadka, niektorí ušli, iní dostali od strážcov poriadku pokutu za porušenie zákazu zhromažďovania sa a pre nenosenie rúšok.

Od piatka sú v Poľsku v prevádzke nielen zjazdovky, ale aj bazény, sauny či masérske salóny. Hotely a penzióny ale môžu byť obsadené len z polovice. Reštaurácie môžu jedlo a pitie predávať stále len z výdajných okienok.

V približne 38-miliónovom Poľsku za uplynulý deň pribudlo takmer 6 600 prípadov nákazy koronavírusom a 284 úmrtí na ochorenie COVID-19. Od začiatku pandémie sa infikovalo 1,58 milióna ľudí, viac ako 40 000 z nich zomrelo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet