Na hlavný obsah

Únia miest Slovenska vyzýva Holého, aby zmenil slovník voči predstaviteľom samospráv

Návrh na zmenu stavebnej legislatívy označili za neprijateľný.

Únia miest Slovenska vyzýva Holého, aby zmenil slovník voči predstaviteľom samospráv
Na snímke podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý. Foto: TASR

Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada podpredsedu vlády Štefana Holého (Sme rodina), aby zvážil a zmenil svoj slovník voči voleným predstaviteľom samosprávy. „Na základe výsledkov jeho práce a vyjadrení v súvislosti s novelou stavebného zákona je evidentné, že sa tejto téme nevenuje dostatočne, nerozumie jej a zároveň túto zložitú, odbornú tému podriaďuje svojmu politickému cieľu,“ uviedla ÚMS vo vyhlásení.

Reagovala tak na vyjadrenia Holého, ktorý v stredu (24. 2.) uviedol, že predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) „hanebne klamú a účelovo zavádzajú“ pri interpretácii návrhu novely stavebného zákona.

ÚMS zároveň žiada vládu, aby túto agendu zverila späť do kompetencie ministerstva dopravy a výstavby „kde sú kvalifikovaní odborníci, ktorí novú stavebnú legislatívu dokážu, v spolupráci s ďalšími odborníkmi, fundovane pripraviť.“

Holému odkázala, že samosprávy sú v tejto téme partneri a nie terč na útoky a obvinenia. „Návrh na zmenu stavebnej legislatívy z dielne podpredsedu vlády SR Štefana Holého je pre mestá neprijateľný,“ skonštatovala ÚMS. Zhodli sa na tom všetky členské mestá na štvrtkovom (25. 2.) spoločnom online rokovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko