Na hlavný obsah

Ústavný súd zamietol Majského sťažnosť voči postupu Najvyššieho súdu

Ten mu potvrdil trest odňatia slobody.

Ústavný súd zamietol Majského sťažnosť voči postupu Najvyššieho súdu
Na snímke Jozef Majský. Foto: TASR

Ústavný súd (ÚS) SR odmietol ako zjavne neopodstatnenú sťažnosť Jozefa Majského v súvislosti s postupom Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý mu vlani potvrdil trest deväťročného väzenia. Tretí senát ÚS zložený z predsedu Roberta Šorla a sudcov Petra Straku a Martina Vernarského tak rozhodol na neverejnom zasadnutí 28. januára.

Išlo o kauzu podvodu na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia. Majský namietal porušenie základných práv podľa ústavy a práva podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Ústavná sťažnosť sa týkala uznesenia NS z 11. júna 2020 o pokračovaní v prerušenom trestnom stíhaní a vydaním príkazu na Majského zatknutie z 15. júna 2020.

V marci 2019 NS trestné stíhanie podnikateľa prerušil pre jeho chorobu. Napokon 29. júla 2020 v jeho neprítomnosti zamietol jeho odvolanie a potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Majského po vydaní zatykača zadržali v nemocnici v Českej republike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko