Na hlavný obsah

V hlavnom sídle spoločnosti Lidl v Nemecku došlo k explózii

Výbuch nastal pri otvorení zásielky.

Tri osoby utrpeli v stredu (17. 2.) zranenia pri explózii v administratívnej budove v hlavnom sídle spoločnosti Lidl v nemeckom meste Neckarsulm, informovala agentúra DPA.

Výbuch nastal o 14.50 h popoludní pri otvorení jednej zásielky. Pozadie udalosti zatiaľ nie je známe. Zdroj DPA z bezpečnostných zložiek uviedol, že zatiaľ sa nevie, či vybuchla bomba uložená v liste, alebo v balíku. Polícia označila incident za závažný.

Podľa miestnych novín Heilbronner Stimme previezli troch zranených do nemocnice a približne 100 zamestnancov evakuovali.

Polícia okrem iného preveruje, či stredajšia udalosť nesúvisí s utorňajším (16. 2.) vznietením balíčka, ku ktorému došlo v jednom z oddelení výrobcu nápojov v Eppelheimu neďaleko Neckarsulme. Pri tomto incidente sa zranila jedna osoba. Ani pozadie tohto prípadu nie je jasné.

V Neckarsulme sídli nemecká sieť supermarketov Lidl, ktorá má svoje predajne vo viacerých krajinách. Mesto Neckarsulm leží v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka neďaleko Stuttgartu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet