Na hlavný obsah

V Nemecku a Belgicku zhabali rekordné množstvo kokaínu

Hodnota drog sa pohybuje v miliardách eur.

V Nemecku a Belgicku zhabali rekordné množstvo kokaínu
V Nemecku a Belgicku zhabali 23 ton kokaínu. Foto: TASR

V Nemecku a Belgicku zhabali 23 ton kokaínu. Informovala o tom v stredu (24. 2.) miestny colný úrad. Ide o dosiaľ najväčšie zadržané množstvo tejto drogy v Európe.

Hodnotu „enormného množstva kokaínu“ na čiernom trhu colníci odhadli na niekoľko miliárd eur. Nemeckí colníci najprv našli 12. februára v prístave v meste Hamburg 16 ton kokaínu ukrytého v kontajneroch z Paraguaja. V rámci spoločného vyšetrovania, ktoré viedli s holandskými kolegami, sa našlo ďalších 7,2 tony kokaínu v Antverpách v Belgicku.

V súvislosti s oboma zásielkami kokaínu zatkli v utorok v Holandsku 28-ročného muža. Vyšetrovatelia tiež prehľadali dva objekty – jeden v Rotterdame a ďalší v neďalekej dedine.

Colníci v Hamburgu sa rozhodli kontajnery z Paraguaja bližšie preskúmať po tom, čo sa im nepozdával ich obsah. Mali v nich byť plechovky s tmelom, no po ich vyložení sa ukázalo, že vo viac ako 1700 plechovkách bol kokaín.

„Je to najväčšie množstvo kokaínu, aké kedy bolo v Európe zadržané, a jeden z najväčších samostatných prípadov na svete,“ uviedli nemeckí colníci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet