Na hlavný obsah

V pondelok obnovili prezenčnú výučbu v 2 550 školách

Čísla sú nižšie, pretože na strednom Slovensku sú prázdniny, myslí si minister.

V pondelok obnovili prezenčnú výučbu v 2 550 školách
Na vpravo minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) na návšteve základnej školy. Foto: TASR

Počet škôl, ktoré obnovili prezenčnú výučbu k pondelku (15. 2.) k 10.00 h, je 2 550. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) v pondelok počas návštevy znovuotvorených základných škôl v Bratislave.

Čísla sú podľa ministra školstva nižšie, keďže na strednom Slovensku sa od pondelka začali jarné prázdniny. Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren uviedol, že 50,5 percenta žiakov nastúpilo v pondelok do otvorených základných škôl. Otvorených je šesť z deviatich základných škôl.

„Jedna je zatvorená z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 ešte spred týždňa. Dve školy sme nemohli otvoriť z dôvodu neočakávaných dôsledkov očkovania. Až 66 zo 108 očkovaných učiteľov malo nepriaznivé dôsledky a nemohlo dnes nastúpiť do školy,“ povedal s tým, že ho to mrzí. Avšak na druhej strane vyjadril radosť z toho, že učitelia budú vďaka očkovaniu chránení.

Gröhling uviedol, že učitelia boli pri očkovaní informovaní o tom, že môžu po ňom dostať teplotu alebo ich môže bolieť hlava. „Je to niečo, s čím sme rátali. Organizmus na to reaguje. Je to pozitívna správa, pretože organizmus na to začína reagovať,“ dodal.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko