Na hlavný obsah

V Prešove zatvorili viaceré triedy, dve základné školy sú zatvorené úplne

Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19.

V Prešove zatvorili viaceré triedy, dve základné školy sú zatvorené úplne
Na snímke žiaci 1. stupňa prichádzajú na prezenčné vyučovanie na Základnej škole Stará Turá, prebiehajúce od 8. februára 2021 za sprísnených podmienok. Foto: SITA

Mesto Prešov zatvorilo viaceré triedy na štyroch základných školách (ZŠ). Ďalšie dve ZŠ sú od utorka (16. 2.) zatvorené úplne. Tieto opatrenia boli prijaté v záujme ochrany zdravia žiakov a zamestnancov škôl pred ochorením COVID-19, informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov nastúpilo v pondelok (15. 2.) spolu 2 584 žiakov prvého stupňa z celkového počtu 3 269. Do materských škôl (MŠ) nastúpilo 1 582 detí z celkového počtu 2 499,“ uviedol Tomek.

Infikovaní sú žiaci aj zamestnanci škôl

Od soboty (13. 2.) sú zatvorené tri triedy prvého stupňa na ZŠ Šrobárova. Od pondelka zatvorili po jednej triede aj základné školy Československej armády a Lesnícka. Najviac, až šesť tried, zatvorila ZŠ Matice Slovenskej. Od utorka sú kompletne zatvorené ZŠ Bajkalská a ZŠ Prostějovská.

„Vo všetkých prípadoch je dôvodom výskyt ochorenia COVID-19, ktoré sa potvrdilo medzi zamestnancami škôl aj medzi žiakmi. Uvedené triedy a školy zostanú zatvorené do konca februára,“ vysvetlil Tomek.

Viaceré MŠ aj ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta hlásili podľa jeho slov v pondelok výpadok pedagógov, ktorí nenastúpili do práce z dôvodu reakcie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Za všetkých pedagógov zabezpečili vedenia škôl zastupovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny