Na hlavný obsah

V prípade otvorenia škôl bude školský výbor rokovať o očkovaní učiteľov

Výbor čaká na ortieľ vlády.

V prípade otvorenia škôl bude školský výbor rokovať o očkovaní učiteľov
Na snímke žiaci prvého stupňa prichádzajú do ZŠ Hroncova. Košice, 3. novembra 2020. Foto: TASR

Hovoriť o prednostnom očkovaní učiteľov proti koronavírusu plánujú poslanci aj na mimoriadnom Výbore Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Konať by sa mal pravdepodobne v utorok (9. 2.), uviedol pre TASR predseda školského výboru Richard Vašečka (OĽANO). Podotkol, že sa s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom (SaS) rozprával aj o otváraní škôl.

Ako tvrdí, čaká sa na rozhodnutie vlády, ktorá má zasadať v piatok (5. 2.) od 10.00 h v súvislosti s tým, aké bude definitívne rozhodnutie a či deti do školy pôjdu alebo nie.

„Ja som vo štvrtok s ministrom školstva riešil, že čo teda, keby deti išli do škôl, lebo rátame s tým, že pôjdu, a keď nepôjdu teraz, tak pôjdu o týždeň alebo o dva,“ povedal. „Predpokladám, že ak vláda dnes (v piatok, pozn. red.) rozhodne pozitívne, tak v utorok asi počas dňa zvolám mimoriadny výbor,“ povedal Vašečka. Považuje za dôležité situáciu riešiť.

V súvislosti s prednostným očkovaním učiteľov predseda školského výboru poznamenal, že je za to, aby boli učitelia uprednostnení. Je podľa neho potrebné rokovať s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO), ale aj brať ohľad na celkovú situáciu. Zároveň je rád, že sa učitelia posunuli už vyššie a momentálne sa hľadajú spôsoby, ako by sa to dalo ešte vylepšiť.

Strana Za ľudí podporuje otvorenie škôl, ale zároveň si uvedomuje riziko, ktoré to prináša. Preto poslankyňa strany a členka školského parlamentného výboru Viera Leščáková požiadala o zvolanie školského výboru, kde chce diskutovať s ministrom školstva o prednostnom očkovaní učiteľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko