Na hlavný obsah

Vlhová medzi elitnou desiatkou v zjazde, prišla o priebežné prvenstvo v celkovom hodnotení

To prevzala víťazka Gutová-Behramiová.

Vlhová medzi elitnou desiatkou v zjazde, prišla o priebežné prvenstvo v celkovom hodnotení
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v talianskom stredisku Val di Fassa. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v piatkovom (26. 2.) zjazde v rámci pretekov Svetového pohára (SP) v alpskom lyžovaní delené deviate miesto. Víťazkou sa v talianskom stredisku Val di Fassa stala favorizovaná Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová s časom 1:23,93. Liptáčka, ktorá išla na trať so štartovým číslom 19, na ňu stratila 1,12 s. Druhá bola Rakúšanka Ramona Siebenhoferová (+0,02 s), tretia Švajčiarka Corinne Suterová (+0,26 s). Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

„Trať zvládla výborne, mala jedno drobné zaváhanie, prvú časť ale prešla výborne a konkurovala aj najlepším zjazdárkam. Bola to naozaj kĺzavá pasáž a Petra išla agresívne,“ okomentovala jazdu Vlhovej pre RTVS bývalá reprezentantka SR Veronika Velez-Zuzulová s tým, že je to dôležitý výsledok pre Petru Vlhovú, ktorá prišla do cieľa v identickom čase ako Švajčiarka Michelle Gisinová a predpokladá, že v sobotu by mohla ísť zjazd na rovnakej trati ešte lepšie.

Do konečného rebríčka v boji o veľký krištáľový glóbus si Slovenka pripísala 29 bodov. Dosiaľ bola v celkovom hodnotení na prvom mieste, z ktorého ju ale odsunula práve Gutová-Behramiová. Tá má po piatkovom triumfe na konte 1 047 bodov – o 29 viac ako druhá Vlhová. Svetový pohár pokračuje aj cez víkend sobotným zjazdom a nedeľným super G. Do konca aktuálnej sezóny ostáva 10 pretekov, z toho šesť točivých disciplín a z toho štyri slalomy, v ktorých bude Vlhová favoritkou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport