Na hlavný obsah

Vlhová v super G nebodovala, Gutová-Behramiová má malý glóbus

Preteky dvakrát prerušili pre vážne pády.

Vlhová v super G nebodovala, Gutová-Behramiová má malý glóbus
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super G vo Val di Fassa. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľnom (28. 2.) super G v rámci pretekov Svetového pohára (SP) v alpskom lyžovaní 32. miesto a nezískala tak ani bod do priebežného poradia. Víťazkou sa v talianskom stredisku Val di Fassa stala Talianka Federica Brignoneová v čase 1:14,61. Druhá bola najväčšia rivalka Slovenky v boji o veľký krištáľový glóbus – Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,59 s) a tretia jej krajanka Corinne Suterová (+0,72 s). Gutová-Behramiová v predstihu získala malý krištáľový glóbus. Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

V Taliansku sa išli iba kĺzavé disciplíny. V piatkovom zjazde obsadila Vlhová delené deviate miesto, o deň neskôr bola v tej istej disciplíne dvanásta. V nedeľu išla v superobrovskom slalome na trať so štartovým číslom 15. Preteky boli na dlhšiu dobu prerušené po tom, čo Nórka Kajsa Vickhoffová Lieová vyletela do ochrannej bariéry a museli k nej privolať záchranárov. Rovnaký incident sa neskôr stal aj v prípade Rakúšanky Rosiny Schneebergerovej, avšak to už až po jazde Vlhovej.

„Nikdy to nie je príjemné, keď je lyžiar v hlave nastavený, že už pôjde na štart a musí čakať. Navyše je na svahu teplo, ktoré pretekárkam odčerpáva energiu. Dúfam, že Petra sa aj napriek tejto ťažkej situácii dokáže zmobilizovať a zabojovať o dobrý výkon,“ uviedla bývalá reprezentantka SR v lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Po prerušení zaostávala 25-ročná Liptáčka na prvom medzičase len o 22 stotín, ale potom urobila chybu, keď takmer neustála jeden zo skokov a jej strata razom narástla na 1,46 s. Od tejto chvíle sa Slovenka primárne sústredila na to, aby došla bezpečne do cieľa. Jej časový odstup na líderku Federicu Brignoneovú narástol na 2,66 s, čo znamenalo priebežne posledné 14. miesto. Oprávnené ambície na umiestnenie v najlepšej desiatke sa nenaplnili a kamery zachytili Vlhovej trénera Livia Magoinho, ako si skryl hlavu v dlaniach. Neskôr Vlhová klesla na 19. priečku po odjazdení 21 pretekárok a preteky sa na ďalších 20 minút zastavili.

Do konca aktuálnej sezóny ostáva 8 pretekov, z toho šesť točivých disciplín a z toho štyri slalomy, v ktorých bude Vlhová favoritkou. Už počas nasledujúceho víkendu (6. 3. – 7. 3.) sa bude konať obrovský slalom, resp. slalom na Slovensku v stredisku Jasná. Aj tieto preteky odvysiela RTVS na Dvojke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport