Na hlavný obsah

Vlhová v zjazde tentoraz dvanásta, opäť triumfovala jej najväčšia rivalka

Na prvé miesto v priebežnom poradí stráca Slovenka vyše 100 bodov.

Vlhová v zjazde tentoraz dvanásta, opäť triumfovala jej najväčšia rivalka
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v zjazde Svetového pohára v talianskom stredisku Val di Fassa. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom (27. 2.) zjazde v rámci pretekov Svetového pohára (SP) v alpskom lyžovaní 12. miesto. Pohoršila si tak oproti piatku (26. 2.), kedy v rovnakej disciplíne vybojovala delenú deviatu pozíciu. Víťazkou sa v talianskom stredisku Val di Fassa stala opäť top favoritka a najväčšia rivalka Slovenky v boji o veľký krištáľový glóbus – Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová s časom 1:25,53.

Liptáčka, ktorá išla na trať so štartovým číslom 19, na ňu stratila 1,29 s. Druhá bola Švajčiarka Corinne Suterová (+0,32 s) tretia Nemka Kira Weidleová (+0,68 s). Preteky síce stále prebiehajú, väčšie zmeny v celkovom poradí sa už však neočakávajú. Priamy prenos vysiela RTVS na Dvojke.

„Nebola taká viditeľnosť, aj sneh sa trošku spomalil. Snažila som sa ísť rýchlo, ale spravila som v strednej pasáži chybu. Dala som zo seba maximum a mám aspoň nejaké body. Trať bola náročná, išli sme na nej štvrtú jazdu, boli tam nejaké rozbité úseky. Bojovala som a takto to dopadlo. Spokojná som na polovicu, určite som spokojnejšia s piatkom,“ povedala po pretekoch 25-ročná Slovenka.

„Petra v prvej časti trate stratila viac ako včera. Jej jazda bola nepokojnejšia, ale jej výkon veľmi dobrý. Získala ďalšie dôležité body a zajtra ju čaká superobrovský slalom, v ktorom si bude veriť,“ zhodnotila pre RTVS bývalá reprezentantka SR v lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová s tým, že Vlhová „má dobrú šancu na kvalitný výsledok.“

Do konečného rebríčka v boji o veľký krištáľový glóbus si Slovenka pripísala 22 bodov. Líderka priebežného poradia Gutová-Behramiová má po sobote na konte 1 147 bodov – o 107 viac ako druhá Vlhová. Svetový pohár pokračuje nedeľným super G. Do konca aktuálnej sezóny ostáva 9 pretekov, z toho šesť točivých disciplín a z toho štyri slalomy, v ktorých bude Vlhová favoritkou.

„Samozrejme ma teší, že keď Lara víťazí, ja beriem aspoň nejaké body. Stále sme v hre, ona má teraz výhodu, že sú rýchlostné disciplíny,“ skonštatovala reprezentantka SR po pretekoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport