Na hlavný obsah

Vlhová získala ďalšie striebro, tentoraz v slalome

Predbehla ju iba Liensbergerová.

Vlhová získala ďalšie striebro, tentoraz v slalome
Petra Vlhová počas sobotného slalomu na MS. Foto: SITA/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová získala striebro v sobotnom (20. 2.) slalome na majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo a slávi tak ďalší medailový úspech po zisku rovnakého cenného kovu v alpskej kombinácii. Na prvom mieste sa umiestnila Rakúšanka Katharina Liensbergerová v čase 1:39,50 s, na ktorú stratila Liptáčka jednu sekundu. Tretia bola Američanka Mikaela Shiffrinová so stratou 1,98 s na víťazku. Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

Atak na zlato nevyšiel

Vlhová útočila z druhého miesta po 1. kole, ale napokon na Liensbergerovú nemala nárok. Dvadsaťtriročná Rakúšanka bola najrýchlejšia v oboch kolách sobotňajších pretekov. Reprezentantka SR si v druhej jazde postrážila strmú časť svahu a v závere sa ešte snažila zrýchliť. Napokon bol z toho štvrtý čas druhého kola. Liensbergerová bez väčších problémov odolala tlaku Slovenky a po suverénnej jazde sa tešila z druhej zlatej medaily na MS 2021 a prvej zlatej v kariére. „Boli to dobré majstrovstvá sveta, ale nie dokonalé, pretože Katharina bola príliš silná. Dve medaily sú pekné a z Cortiny odchádzam spokojná,“ skonštatovala Vlhová

„Dala do toho maximum. Do druhej jazdy dala viac ako do prvej, opäť to ale nestačilo na triumf. Katharina zvíťazila v obidvoch kolách, čo je obdivuhodné, ale strieborná medaila je úžasná. Treba jej len pogratulovať a klobúk dole, pretože to, čo robí pre Slovensko, je úplne najviac,“ zhodnotila úspech slovenskej vicemajsterky sveta pre RTVS bývalá reprezentantka SR Veronika Velez-Zuzulová

Karty boli rozdané už po prvom kole

Slovenke vyšlo výborne prvé kolo slalomu na MS. Po ňom figurovala priebežne na druhom mieste, pred ňou bola len Liensbergerová, ktorá prišla do cieľa v čase 48,48 s. Liptáčka na ňu stratila 0,3 s. Ďalšie pretekárky mali v zápise podstatne väčšie straty – tretia Holdenerová 1,24 s a štvrtá Shiffrinová 1,30 s.

Vlhová neurobila v prvej jazde väčšiu chybu, hoci jej na začiatku chýbala agresivita, čo poznamenala pre RTVS aj Velez-Zuzulová. „Petra určite vie ísť rýchlejšie a lepšie. Jej jazda bola bez zaváhania, bez chyby, ale verím, že v druhom kole predvedie ešte lepší výkon,“ povedala po prvom slalomovom kole.

Slovenke sa už na tohtoročnom šampionáte podarilo získať striebro v alpskej kombinácii, a to v pondelok (15. 2.). Pred dvomi rokmi v Aare získala v jej najsilnejšej disciplíne slalom bronz. Dohromady má už zo svetových šampionátov šesť cenných kovov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport