Na hlavný obsah

Vo štvrtok spustia formulár pre učiteľov, ktorí sa chcú nechať zaočkovať

Minister Gröhling očakáva, že vakcín dostatok nebude.

Vo štvrtok spustia formulár pre učiteľov, ktorí sa chcú nechať zaočkovať
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Na Slovensku je otvorených 1 975 škôl, čo je 28 % z celkového počtu. Z toho je necelých 900 základných a 155 stredných škôl. Po stredajšom (10. 2.) rokovaní vlády to oznámil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Zopakoval, že prvých pedagógov zaočkujú v sobotu 13. februára, pokračovať budú aj v nedeľu (14. 2.). Na tento účel je vyčlenených 40 000 vakcín od spoločnosti AstraZeneca. „Tento víkend budeme očkovať učiteľov v krajských mestách, potom nasledujúci víkend učiteľov, ktorí sú v okolitých mestách,“ dodal minister.

Učiteľov, ktorí budú mať záujem, pridáme do systému,“ uviedol Gröhling s tým, že vo štvrtok (11. 2.) zverejnia pre učiteľov prihlasovací formulár. Po verifikovaní údajov systém pedagógom ponúkne najbližšie vakcinačné centrum a termín očkovania.

Gröhling predpokladá, že v prvej fáze nebude dostatok očkovacích látok pre všetkých záujemcov. „Objednávanie vakcín má na starosti ministerstvo zdravotníctva, ambíciou je začať nasledujúci školský rok s vysokým stupňom zaočkovania učiteľov a nepedagogického personálu,“ spresnil Gröhling.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko