Na hlavný obsah

Vo vytrvalostných pretekoch žien zlato Češky Davidovej. Slovenkám sa nedarilo

Česká reprezentantka zaskočila biatlonový svet.

Vo vytrvalostných pretekoch žien zlato Češky Davidovej. Slovenkám sa nedarilo
Češka Markéta Davidová získala titul vo vytrvalostných pretekoch. Foto: SITA/AP

Česká reprezentantka Markéta Davidová dosiahla zatiaľ najväčší úspech svojej kariéry. Na majstrovstvách sveta v biatlone v slovinskej Pokljuke získala zlatú medailu vo vytrvalostných pretekoch žien na 15 km.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Jablonca nad Nisou získala druhý cenný kov z MS v kariére zásluhou čistej streľby. Všetkých 20 terčíkov sklopili spomedzi 98 pretekárok iba dve. Keďže aj po bežeckej stránke previedla Davidová solídny výkon, v cieli sa teší zo zisku zlata.

Striebro získala Švédka Hanna Öbergová, ktorú o najcennejší kov obrala chyba na tretej streleckej položke, v konečnom účtovaní za Davidovou zaostala o 27,9 sekundy. Bronz si vybojovala Ingrid Landmark Tandrevoldová z Nórska, ktorá tiež netrafila len jeden z 20 terčíkov a v cieli mala manko na Davidovú 1:04,0 min.

Slovenky pokazili streľbu

Paulína Fialková na prvej položke minula dvakrát a na druhej pridala tri chybné výstrely. Aj keď potom už strieľala bezchybne, do poradia na popredných priečkach nemala šancu prehovoriť a so stratou 5:12,4 min na víťazku obsadila 50. priečku.

„Špeciálne ma veľmi mrzí prvá ležka, potom sa opakovala stojka z nedele. Som sklamaná, pretože čím viac sa snažím, tým menej sa mi darí na strelnici. Veľmi ma to mrzí aj kvôli fanúšikom. Ťažko sa mi to opisuje slovami. Vytrvalostné preteky sa po bežeckej stránke nejdú až v takom vysokom tempe, takže v tomto smere mi to vyhovovalo a nebolo to zlé,“ povedala Paulína Fialková pre RTVS.Ivona Fialková nazbierala až sedem chybných výstrelov a klasifikovali ju na 79. mieste (+8:22,6 min).

„Na prvých dvoch položkách som sa odpísala a potom sa ťažko pokračuje. Snažila som sa aspoň bežecky ísť naplno, aby som vedela, ktorým smerom sa hýbem. Čo sa týka streľby, je nutné pred ďalšou sezónou porozmýšľať, ako ďalej. Veľmi ma to hnevá a mrzí,“ poznamenala Ivona Fialková pre RTVS. Veronika Machyniaková s piatimi chybnými výstrelmi skončila na 89. pozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport