Na hlavný obsah

Výbuch na Kaukaze. Explózia na juhu Ruska rozmetala budovu supermarketu

Úrady nehlásia obete ani ranených.

Výbuch na Kaukaze. Explózia na juhu Ruska rozmetala budovu supermarketu
Na snímke zamestnanci ruského ministerstva pre mimoriadne situácie na mieste výbuchu vo Vladikavkaze. Foto: SITA/AP

Silná explózia úplne zničila v piatok (12. 2.) ráno supermarket reťazca Magnit v juhoruskom meste Vladikavkaz. K výbuchu, ktorý spôsobil pravdepodobne únik plynu, došlo ešte pred otváracími hodinami obchodu. Incident si podľa miestnych úradov nevyžiadal mŕtvych ani zranených, informovali tlačové agentúry Reuters, DPA a AP.

Na zverejnených záberoch vidieť hromadu sutín zo zničenej budovy, v ktorej boli aj úrady a jednotlivé obchody. Tlaková vlna explózie rozbila okná na niekoľkých neďalekých obytných blokoch.

https://twitter.com/RT_com/status/1360144108761714699

Podľa tlačovej agentúry TASS pri incidente utrpela zranenia jedna osoba. Pôvodné informácie hovorili o tom, že explóziu prežil strážnik objektu. Ruské médiá neskôr s odvolaním sa na úrady uviedli, že išlo o miestneho klenotníka. Ten vraj vysvetlil, že zostal cez noc v práci.

Jeden ďalší človek sa môže stále nachádzať pod rozvalinami. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal predbežné vyšetrovanie prípadu.

V Rusku sú podobné incidenty pomerne časté z dôvodu ignorovania bezpečnostných noriem a opatrení. Vladikavkaz je hlavným mestom Severoosetskej republiky, leží na úpätí pohoria Kaukaz a pri rieke Terek. Má zhruba 300 000 obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet