Na hlavný obsah

Východné Slovensko zasiahla snehová kalamita, na cestách sa tvoria jazyky

Ak nemusíte, na cesty nechoďte, vyzýva polícia vodičov.

Východné Slovensko zasiahla snehová kalamita, na cestách sa tvoria jazyky
Na snímke cesta pri obci Haniska 11. februára 2021 počas sneženia a silného vetra. Foto: TASR

Husté sneženie a silný vietor bičujú východ Slovenska. Slovenská správa ciest vyhlásila prvý stupeň kalamity. Počasie začalo trápiť vodičov na Spiši už v stredu (10. 2.) večer. Problémy mali kamionisti na horských priechodoch a na hlavnom ťahu Spišská Nová Ves – Rožňava. Vo štvrtok (11. 2) ráno sa situácia skomplikovala.

Pozrite si reportáž RTVS:

Ťažko prejazdné sú z dôvodu sneženia a silného vetra aj cesty v severnej časti okresu Košice-okolie. Neprejazdná je aktuálne cesta pri obci Ploské, kde navialo približne pol metra snehu. „Z dôvodu silného vetra sneh opätovne nafúkava na komunikáciu a znemožňuje prejazd. Nakoľko sa v tomto úseku vytvorili záveje a vozovka je zľadovatená, v závejoch zapadol aj sypač Správy ciest KSK. Na sprejazdnenie cesty bola použitá snehová fréza,“ informoval k 13.00 h Úrad KSK. Polícia uzatvorila aj cestu medzi Budimírom a Družstevnou pri Hornáde, kde bude rovnako na sprejazdnenie použitá snehová fréza.

Snehové jazyky a záveje sa tvoria aj v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov. V okrese Michalovce bol vyhlásený 1. situačný stupeň a mimoriadne podmienky. Najmä na otvorených úsekoch ciest sa tvoria snehové jazyky a záveje. Obmedzený prejazd je medzi Pozdišovcami – Trhovišťom a Horovcami. „Cestári sa snažia čistiť najmä hlavné ťahy, ale nakoľko naďalej sneží a fúka silný vietor, sneh nafúkava na cestu a znehodnocovaný je aj posyp. Kritická situácia nastala z dôvodu, že do polnoci v okrese Michalovce pršalo, následne teploty klesli a začalo husto snežiť,“ uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Pri obci Hažín v okrese Michalovce došlo podľa polície vo štvrtok k nehode autobusu, ktorá sa obišla bez zranení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny