Na hlavný obsah

Zdravotníci, učitelia a vedci dostávajú špeciálne pozvánky od Slovenského národného divadla

Divadlo im venuje tri predstavenia.

Zdravotníci, učitelia a vedci dostávajú špeciálne pozvánky od Slovenského národného divadla
Na ilustračnej snímke záber z Offenbachovej opery Hoffmanove poviedky, ktorú naštudovala Opera SND v roku 2019.

Slovenské národné divadlo (SND) venuje svoje online predstavenia zdravotníkom, učiteľom a vedcom. Informoval o tom v piatok (12. 2.) generálny riaditeľ SND Matej Drlička na sociálnej sieti. „Chceli sme im prejaviť úctu a vďaku pozvaním na naše predstavenia a sprostredkovať im tak kúsok nášho sveta,“ napísal Drlička.

SND v tejto súvislosti aktuálne distribuuje pozvánky na predstavenia činohry formou „osobného listu a parafrázy našej protokolárnej pozvánky zároveň“. „Veríme, že kultúra má transformačnú silu a prináša obrodu, ktorá je práve teraz veľmi potrebná. Dovolili sme si preto osloviť tých, na ktorých pleciach v súčasnosti leží najväčšia záťaž,“ dodal Drlička.

Záštitu nad touto aktivitou prevzala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) a podporu a pomoc poskytli aj štátny tajomníci z rezortu zdravotníctva a školstva, vedy, výskumu a športu.

Pozvánky chce divadlo posielať do skončenia pandemickej situácie

Osobné pozvania posiela generálny riaditeľ SND na online predstavenia činohry. V nedeľu 14. februára pozýva učiteľov na predstavenie Sissi – úteky Alžbety Rakúskej, vedci sú pozvaní 19. februára na inscenáciu Mercedes Benz a 27. februára zdravotníci na online prenos predstavenia Bál.

Osobné pozvania SND priebežne posiela na verejne dostupné emailové adresy zdravotníkov, učiteľov a vedcov. „Chceme tak robiť počas trvania celej pandemickej situácie, v ktorej nie je možné osobne Vás privítať v našej sále. Pokiaľ ste takúto pozvánku ešte nedostali, oznámte svoj záujem na rsvp@snd.sk a napíšte nám, v ktorej nemocnici, škole, inštitúcii či zariadení pracujete, a my sa postaráme, aby sme ho zahrnuli do našej databázy pozvaní,“ dodal Drlička.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko