Na hlavný obsah

Zvolenská nemocnica je na hranici možností, prijíma pacientov z naplnených zariadení

Pre kritickú situáciu obmedzí činnosť detského oddelenia.

Zvolenská nemocnica je na hranici možností, prijíma pacientov z naplnených zariadení
Na snímke ľudia čakajú v rade na bezplatné testovanie antigénovými testami na prítomnosť nového koronavírusu pred nemocnicou AGEL vo Zvolene. (10. novembra 2020) Foto: TASR

Situácia vo zvolenskej nemocnici je pre nový koronavírus kritická, vedenie tak od piatka (19. 2.) dočasne obmedzí činnosť detského oddelenia. TASR o tom v stredu (17. 2) informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Urgentná starostlivosť a detské ambulancie budú naďalej v prevádzke. V prípade, že dieťa bude vyžadovať hospitalizáciu, bude prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici,“ dodala.

Za posledné dni v tomto zaradení zaznamenali zvýšenie počtu pacientov s ochorením COVID-19 a riešili aj výpadok svojich zamestnancov. Nemocnica sa ocitla na hranici svojich možností.

„V uplynulých dňoch sa situácia skomplikovala, pribudlo veľa pozitívnych pacientov s novým koronavírusom, ktorí boli privezení aj z iných častí regiónu, kde už nemocnice majú naplnené kapacity,“ poznamenala hovorkyňa.

Desiati na pľúcnej ventilácii

Celkovo má nemocnica k dispozícii 90 reprofilizovaných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. „Aktuálne evidujeme 63 hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom na štandardných lôžkach, desiati si vyžadujú pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 17 sú s podozrením na ochorenie,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá.

Všetkých pacientov, ktorí do nemocnice prichádzajú, riaditeľka prosí o trpezlivosť, disciplínu a pochopenie. V nemocnici aj naďalej platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny