Na hlavný obsah

Ak je OĽANO pripravené na menšinovú vládu, je pripravené vládnuť s opozíciou a fašistami, hovorí Remišová

Nevie si predstaviť pokračovanie bez sebareflexie.

Ak je OĽANO pripravené na menšinovú vládu, je pripravené vládnuť s opozíciou a fašistami, hovorí Remišová
Na snímke podpredsedníčka vlády a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Foto: TASR

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová si nevie predstaviť ďalšie pokračovanie vládnej koalície bez toho, aby došlo k „nejakej“ sebareflexii. Vyhlásila to na sociálnej sieti.

Remišová reagovala na slová ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO), ktorý v rozhovore pre Denník N povedal, že ich strana môže pokojne vládnuť aj vo dvojici v menšinovej vláde. „Že sú pripravení vládnuť aj v menšinovej vláde, lebo majú OĽANO a Sme rodina spolu 70 hlasov, znamená, že je pripravený vládnuť s opozíciou a fašistami. Na väčšinu v parlamente potrebujú 76 hlasov. Namiesto sebareflexie ukazujú, že im ide len o moc. Toto je veľké sklamanie,“ vyhlásila Remišová.

V strane Za ľudí sú podľa jej slov všetci frustrovaní z toho, ako vládna koalícia funguje. Podpredsedníčka vlády zdôraznila, že v atmosfére permanentných konfliktov a napätia sa fungovať nedá. Predčasné voľby však naďalej odmieta. „Predčasné voľby by priviedli túto krajinu do katastrofy, preto žiadame sebareflexiu vládnej koalície. O jej konkrétnej podobe hovoríme s našimi partnermi. Iba tak je šanca, že príde k zmenám.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko