Na hlavný obsah

Ako zvládli učitelia a riaditelia dištančnú výučbu? Zisťovať to bude školská inšpekcia

Chce byť pripravená na prípadnú ďalšiu vlnu výučby z domu.

Ako zvládli učitelia a riaditelia dištančnú výučbu? Zisťovať to bude školská inšpekcia
Ilustračné foto - vyučovanie na základnej škole. Foto: TASR

Štátna školská inšpekcia (ŠŠI) chce zmonitorovať situáciu na školách v obdobiach od marca 2020 do júna 2020 a od októbra 2020 do súčasnosti. Pre pedagógov a riaditeľov škôl preto pripravila dotazníky, ktoré budú administrované počas apríla.

„Snahou Štátnej školskej inšpekcie je získať informácie, na základe ktorých by bolo možné nastaviť podporu učiteľom, žiakom, školám a zároveň pripraviť podmienky pre prípadnú ďalšiu vlnu dištančného vzdelávania,“ uviedla inšpekcia na svojom webe.

Zberom informácií chce inšpekcia získať prehľad o tom, čo priniesla a čo zobrala dištančná výučba žiakom očami riaditeľov a pedagógov. Podotkla, že novej forme výučby sa od marca 2020 museli flexibilne prispôsobiť ako riaditelia a učitelia, tak aj žiaci a ich rodičia.

Inšpekcia upozornila, že pre korektné vyplnenie dotazníka je potrebné porozumenie terminológie, ktorá s dištančným vzdelávaním súvisí. „Vzhľadom na množstvo definícií a rôznych chápaní pojmov predkladáme slovník dištančného vzdelávania, ktorý sa používa v zaslanom dotazníku,“ uzavrela ŠŠI. O výsledkoch zistení z dotazníkov bude informovať na svojej webovej stránke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko