Na hlavný obsah

Boj o očkovacie termíny sa skončil, NCZI spustilo systém čakárne

O pridelení termínu očkovania bude rozhodovať vek.

Boj o očkovacie termíny sa skončil, NCZI spustilo systém čakárne
Na snímke zdravotná sestra počas očkovania vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR

Nový systém prihlasovania sa na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je aktívny. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) ho spustilo v stredu (17. 3.) tak, ako avizovalo začiatkom týždňa. Cieľom tejto aplikácie je predchádzať boju o očkovacie termíny, ku ktorému dochádzalo v posledných týždňoch. „Spustením nového registračného formuláru sa mení spôsob prihlasovania,“ uvádza NCZI na svojom webe.

Prihlasovací formulár je zatiaľ aktívny pre štyri skupiny obyvateľov. O očkovanie môžu požiadať príslušníci niektorej zo špeciálnych skupín obyvateľov (zdravotníci, terénni sociálni pracovníci, študenti lekárskych odborov, zamestnanci mobilných odberových miest, policajti a ďalší.), osoby vo veku najmenej 85 rokov, osoby vo veku od 70 do 84 rokov a osoby vo veku od 60 do 69 rokov.

Pri pridelení termínu očkovania nebude rozhodujúci čas prihlásenia sa do „čakárne“, ale vek registrovanej osoby. „To znamená, že o pridelení termínu na očkovanie nerozhoduje čas vašej registrácie,“ ubezpečuje NCZI. Záujemcovia o očkovanie pri registrácii môžu vybrať preferované očkovacie miesto, pri každom z nich je uvedená aj informácia o tom, akú očkovaciu látku používa. „O termíne očkovania budete informovaní (SMS a e-mailom) najneskôr dva dni vopred. Budete tak mať dosť času sa pripraviť,“ dodáva NCZI.

Formulár je už dostupný na internetovej stránke NCZI.

Správu budeme aktualizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko