Na hlavný obsah

Britská kráľovná v prejave ocenila zdravotníkov v prvej línii

V čase pandémie vyzdvihla aj dôležitosť nových technológií.

Britská kráľovná v prejave ocenila zdravotníkov v prvej línii
Na snímke britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR/AP

Britská kráľovná Alžbeta II. v predvečer Dňa Spoločenstva národov, ktorý pripadá na pondelok (8. 3.), ocenila zdravotníkov pracujúcich v prvej línii v boji s koronavírusom vo všetkých krajinách tohto bloku. Kráľovná v nedeľňajšom (7. 3.) prejave vyzdvihla aj dôležitosť nových technológií, ktoré v čase pandémie pomáhajú udržať kontakty s rodinou a priateľmi. Uviedla to agentúra Reuters.

„Táto doba bola pre nás skúškou, ktorá viedla k hlbšiemu ocenenie vzájomnej podpory a duchovnej sily, ktorej sme sa mohli tešiť vďaka spojeniu s ostatnými,“ povedala kráľovná v prejave. Konkrétne spomenula potrebné inovatívne technológie. „Povzbudenie sme čerpali aj z pozoruhodného pokroku pri vývoji nových vakcín a liečebných postupov,“ dodala.

Slová kráľovnej o jednote kontrastujú s rozruchom, ktorý sa čaká po zverejnení rozhovoru princa Harryho a jeho manželky Meghan s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou. V pondelok večer ho budú môcť zhliadnuť aj diváci v Británii. V priebehu týždňa už z neho niektoré médiá citovali a Meghan v ňom napríklad obvinila Buckinghamský palác zo šírenia klamstiev o nej a Harrym.

Vnuk Alžbety II. Harry žije teraz s manželkou v Kalifornii. Minulý rok v januári mladí manželia oznámili rozhodnutie opustiť role popredných členov kráľovskej rodiny a finančne sa osamostatniť. Prekvapili tak všetkých, vrátane kráľovnej. Svoj krok Harry a Meghan okrem iného zdôvodňovali zásahmi médií do ich súkromia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet