Na hlavný obsah

Čaputová diskutovala s Kiskom. Niektoré výzvy sa ani zmenou vlády nenaplnili, zhodli sa

Ide najmä o vyvodzovanie politickej zodpovednosti.

Čaputová diskutovala s Kiskom. Niektoré výzvy sa ani zmenou vlády nenaplnili, zhodli sa
Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej predchodca Andrej Kiska. Foto: prezident.sk

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v pondelok (8. 3.) v Prezidentskom paláci stretla s bývalou hlavou štátu Andrejom Kiskom. Ich stretnutie sa uskutočnilo rok po parlamentných voľbách. „Veľmi priateľsky a otvorene sme sa rozprávali hlavne o tom, akú cestu Slovensko za ten čas prešlo,“ zhodnotila najvyššia ústavná činiteľka krajiny v stanovisku, ktoré poskytol jej hovorca Martin Strižinec.

So svojím predchodcom sa zhodla na viacerých veciach. „I keď počas funkčného obdobia Andreja Kisku dominovali iné témy a problémy, hlavne v oblasti justície a právneho štátu, zhodli sme sa, že niektoré spoločné výzvy, najmä vyvodzovanie politickej zodpovednosti, sa ani zmenou vlády zatiaľ nenaplnili,“ spresnila.

Prezidentka SR v rovnaký deň vyzvala na čo najrýchlejšiu zmenu v systéme prihlasovania na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. V súčasnosti tiež čaká na závery rokovaní v súvislosti s vládnou krízou. Minulý týždeň sa stretla s viacerými predstaviteľmi koalície, s ktorými hovorila o ich predstavách a očakávaniach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko