Na hlavný obsah

Chára asistoval pri výhre Caps, Bruins bojujú s nákazou

Bodoval aj útočník Montrealu Tatar.

Chára asistoval pri výhre Caps, Bruins bojujú s nákazou
Na snímke vľavo slovenský obranca Washingtonu Capitals Zdeno Chára oslavuje gól so spoluhráčmi. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel jednou asistenciou k výhre Washingtonu Capitals v nočnom zápase zámorskej NHL nad New Yorkom Rangers 2:1.

Štyridsaťštyriročný bek zaznamenal deviaty bod v sezóne (2+7). Celkovo strávil a ľade 17:38 minút a pripísal si aj jednu „plusku“ a strelu na bránku. Útočník Richard Pánik odohral 9:55 min a ku dvom trestným minútam pridal dva „hity“. Capitals prehrávali do 54. minúty 0:1, no potom ich obrat zariadil dvoma gólmi ruský útočník Alexander Ovečkin. Washington tak vyhral siedmy duel v sérii a vedie Východnú divíziu.

Tomáš Tatar zaznamenal jednu asistenciu, no jeho Montreal prehral s Vancouverom 2:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 63. minúte J. T. Miller.

Vedenie zámorskej hokejovej NHL odložilo zápasy Bostonu Bruins po tom, čo tím dal na tzv. COVID protokol ďalších štyroch hráčov. Boston, ktorého dres oblieka slovenský brankár Jaroslav Halák, neodohrá sobotňajšie (20. 3.) stretnutie s Buffalom Sabres a utorkový (23. 3.) duel s New York Islanders. „Sú to zápasy číslo 36 a 37, ktoré v NHL odložili pre pandémiu,“ informovala agentúra AP.

Vo štvrtok (18. 3.) bol jediným hráčom Bruins v protokole útočník Sean Kuraly, o deň neskôr naň pribudli David Pastrňák, David Krejčí, Jake DeBrusk a Craig Smith. Päť hráčov na covid listine z jedného tímu je najviac od 23. februára, keď mala rovnaký počet Philadelphia. V piatok (19. 3.) pribudol na listinu aj útočník William Karlsson z Vegas Golden Knights.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport