Na hlavný obsah

D4R7 je bližšie k  zhotoveniu. Otvorili ďalšiu časť

Križovatka Rača sa skladá sa z desiatich vetiev.

D4R7 je bližšie k  zhotoveniu. Otvorili ďalšiu časť
Na snímke z dronu výstavba križovatky Rača na úseku diaľnice D4 Bratislava východ. Foto: TASR

V rámci výstavby bratislavského nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, otvorili novú diaľničnú križovatku Rača. Aktuálne je premávka po tejto ceste obojsmerná. Na sociálnej sieti o tom informuje hlavný zhotoviteľ stavby D4R7 Construction.

„Južná časť cesty II/502 v smere do Svätého Jura je uzavretá a začína sa jej rekonštrukcia. Cestu čaká napojenie na vjazdové a zjazdové vetvy budúcej diaľnice D4,“ spresnil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na svojom webe. Polovica cesty II/502 (smer Pezinok) ostáva zachovaná v súčasnej polohe. Križovatka Rača zabezpečuje prepojenie všetkých dopravných smerov a skladá sa z desiatich križovatkových vetiev.

Križovatka D4 s cestou II/502 je podľa kraja navrhnutá ako mimoúrovňová v tvare modifikovanej deltovitej križovatky. Je umiestnená severozápadne od cesty II/502, v priestore existujúcich vinohradov. Modernizovaná železničná trať Bratislava – Žilina je mimoúrovňovo prekrižovaná jedným mostným objektom na diaľnici D4, ktorým sa zároveň mimoúrovňovo prekrižuje aj cesta II/502. „Dĺžka križovatky je 1,2 kilometra a pre jej výstavbu muselo byť vyklčovaných 23 ha viníc,“ priblížil BSK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko