Na hlavný obsah

Exminister zdravotníctva Krajčí sa vracia do parlamentu

Bude naďalej pôsobiť v klube OĽANO.

Exminister zdravotníctva Krajčí sa vracia do parlamentu
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) odchádza po podaní demisie do rúk prezidentky SR Zuzane Čaputovej v Prezidenstom paláci v Bratislave 12. marca 2021. Foto: TASR

Exminister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý v piatok (12. 3.) podal demisiu, sa vracia do parlamentu ako člen poslaneckého klubu OĽANO. Pre TASR to potvrdil šéf klubu Michal Šipoš. Vedením rezortu zdravotníctva je dočasne poverený minister financií Eduard Heger (OĽANO).

Krajčí oznámil, že skončí ako šéf rezortu ešte vo štvrtok (11. 3.). Premiér Igor Matovič (OĽANO) ale následne dodal, že pôjde o postupné odstupovanie a na ministerstve bude istý čas dvojvládie, kým Krajčí odovzdá agendu nástupcovi. Napokon dodal, že k jeho odstúpeniu dôjde až po tom, ako sa na Slovensku začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Krajčí ale v piatok ráno oznámil, že nechce byť dôvodom pádu vlády, a preto podal demisiu neodkladne.

Meno nového ministra zatiaľ známe nie je. Spomínalo sa aj to, že Krajčí má nahradiť poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú (SaS) vo vedení parlamentného zdravotníckeho výboru. Bittó Cigániková ani OĽANO to zatiaľ pre TASR nekomentovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko