Na hlavný obsah

Fialkovej najlepší výsledok v sezóne. Napravila si náladu

Slovenská biatlonistka útočila na pódium.

Fialkovej najlepší výsledok v sezóne. Napravila si náladu
Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková . Foto: TASR/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková dosiahla najlepší výsledok v tejto sezóne Svetového pohára. V nedeľných (7. 3.) stíhacích pretekoch na 10 km v Novom Měste na Moravě obsadila 9. miesto. Za víťazkou Tiril Eckhoffovou zaostala o 1:26,9 minúty.

Jej sestra Ivona obsadila 40. priečku s mankom 3:18,5. Druhá bola Nemka Denise Hermannová (+24 s) a tretia Nórka Marte Olsbuová Röiselandová so stratou 29,9 s.

Paulína Fialková odštartovala z 25. pozície s odstupom 1:13 za Eckhoffovou. Prvá streľba na ležke jej vyšla na výbornú a posunula sa na 15. miesto. Stopercentnú úspešnosť si zachovala aj na druhej ležke a siahala na výborný výsledok. Veľa mohla napovedať prvá stojka, ktorú opäť zvládla skvelo a zo strelnice odchádzala na piatom mieste s desaťsekudnovým mankom na pódiové priečky.

Nádej jej však zobrala posledná streľba, keď minula dva terčíky. Napriek dvom trestným okruhom  sa udržala v top 10 a dobehla do cieľa na 9. priečke. Svoje tohtosezónne maximum vylepšila o štyri miesta, keď vo februári na MS v slovinskej Pokljuke obsadila v šprinte 13. pozíciu.

„Samozrejme, že som spokojná, kto by nebol. Konečne dobrá stíhačka a veľký posun napriek dvom chybám, veľmi sa teším. Znova som sa na tých stojkách klepala, ako na šprinte. Postála som si tam, prvú som dlho mierila, ale nakoniec som dala nulu. Na poslednej sa mi to síce nepodarilo, ale dnes mi to až tak nevadí. nešlo mi ani tak o výsledok, ale o to, aby som dobre zastrieľala a aby som dokázala zmanažovať tú triašku. Takže som rada aj za tie tri terče, ktoré som dala na poslednej položke, lebo to bolo naozaj ťažké. Bolo to pre mňa motivujúce, pretože som si tiež túžila spraviť dobrú náladu. Myslím si, že týmto prvým týždňom v Novom Měste som si ju aj spravila,“ uviedla Paulína Fialková pre RTVS.


      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet