Na hlavný obsah

Fortuna liga: Slovan v šlágri zdolal Dunajskú Stredu, premiérové góly Weissa

Aj v ďalších zápasoch sa darilo viac domácim.

Fortuna liga: Slovan v šlágri zdolal Dunajskú Stredu, premiérové góly Weissa
Na snímke futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. sa raduje po strelení prvého gólu. Foto: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotnom (6. 3.) šlágri záverečného 22. kola základnej časti Fortuna ligy nad DAC 1904 Dunajská Streda 3:1.

Svoje prvé ligové góly v belasom drese strelil krídelník Vladimír Weiss, triumf Slovana spečatil po prestávke Moha. Úradujúci majster sa priblížil k obhajobe titulu, pred DAC má na čele tabuľky už desaťbodový náskok. Desaťkolová nadstavbová časť sa začne úvodnými zápasmi na budúci víkend.

 Slovanu zo zdravotných dôvodov chýbali viacerí hráči, medzi nimi aj stálice zo základnej zostavy Holman, Ratao a Pauschek. Hostia pricestovali v plnej sile, v porovnaní s duelom proti Michalovciam spravil tréner Storck jedinú zmenu v jedenástke – Nicolaescua nahradil Balič. Pre DAC to bol jubilejný 800. zápas v najvyššej slovenskej súťaži a keď chcel zamotať boj o titul, potreboval na Tehelnom poli zabodovať. Pred úvodným výkopom si prítomní uctili minútou ticha bývalého dlhoročného kapitána Slovana a strieborného medailistu z OH 1964 v Tokiu Antona Urbana, ktorý zomrel v piatok vo veku 87 rokov.

Už v 3. minúte mu poslal gólový pozdrav do neba Weiss, ktorý sa spoza šestnástky oprel do lopty a Jedlička jeho prudký volej nedokázal vytlačiť mimo bránky – 1:0.

DAC doslova prespal úvod šlágra. V 11. minúte Beskorovajnyj fauloval v šestnástke Medveděva a Weiss z jedenástky s prehľadom zariadil dvojgólové vedenie Slovana – 2:0.

Hráčov DAC studená sprcha neprebrala k väčšej aktivite. Naopak, o zvýšenie skóre sa stále viac snažili domáci, ich viaceré krídelné prieniky však ku gólu neviedli. V 32. minúte pomohla hosťom hrubá individuálna chyba Nona, ktorý prišiel o loptu v súboji s Baličom, ten vysunul Divkoviča a jeho krížna strela zapadla k žrdi – 2:1. Kontaktný gól „žlto-modrých“ posmelil, v 38. minúte vyskúšal šťastie strelou z uhla Divkovič, Greif sa nenechal prekvapiť.

Hostia vstúpili do druhého dejstva koncentrovanejší a s väčším držaním lopty na kopačkách, nebolo im to však nič platné. Slovan si skúsene počkal na svoju príležitosť, ktorá prišla v 57. minúte. Moha si v pokutovom území zasekol jedného z brániacich hráčov a šikovne preloboval brankára Jedličku – 3:1.

O chvíľu mohlo byť už 4:1, Ožbolt oklamal dvoch obrancov DAC a naservíroval loptu ako na podnose Mohovi, ktorý z pár krokov trestuhodne prestrelil prázdnu bránku. Úspešný nebol ani v 72. minúte, keď jeho pokus z hranice šestnástky zneškodnil Jedlička. DAC sa chcel v závere nadýchnuť k náporu, v 80. minúte si Blackman po prieniku do šestnástky pýtal penaltu, ale rozhodca nechal pokračovať v hre. Slovan nepripustil žiadnu drámu, neprehral už desiaty ligový zápas v sérii a spravil rázny krok smerom k zisku titulu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport