Na hlavný obsah

Futbalová nominácia SR na najbližšie zápasy bez Hamšíka, nechýba Weiss

Vo výbere Tarkoviča je aj talentovaný Suslov.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič v utorok (16. 3.) oznámil nomináciu SR na úvodné kvalifikačné zápasy na MS 2022, ktoré odohrá reprezentácia v Nikózii proti Cypru (24. 3.) a v Trnave proti Malte (27. 3.) a Rusku (30. 3.). Všetky zápasy odvysiela RTVS.

Nominácia Slovenska. FOTO: FB SFZFoto: FB SFZ
Foto: FB SFZ

Slováci si budú musieť poradiť bez kapitána Mareka Hamšíka, ktorý laboruje so zranením, ktoré si privodil na piatkovom (12. 3.) tréningu vo svojom novom klube IFK Göteborg. V nominácii chýba aj brankár Fulhamu Marek Rodák. Naopak, nechýbajú v nej krídelník ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss ml. či 18-ročný talent a hráč holandského Groningenu Tomáš Suslov.

Slovenskí futbalisti odštartujú bez Hamšíka mimoriadne náročný rok. Okrem najmenej troch duelov na preložených ME 2020 proti Poľsku, Švédsku a Španielsku absolvujú aj desať kvalifikačných duelov v H-skupine v boji o mundial v Katare. Okrem toho odohrajú ešte júnovú generálku na ME na pôde Rakúska.

Na MS postúpi priamo len víťaz skupiny, druhý tím tabuľky zabojuje v baráži. Slovensko na svetovom šampionáte hralo len raz, v roku 2010 v Juhoafrickej republike sa pod vedením trénera Vladimíra Weissa st. prebojovalo do osemfinále.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport