Na hlavný obsah

Gröhling: Som rád, že premiér pochopil, kde je problém a pripustil svoj odchod

SaS naďalej trvá na súčasnom prerozdelení ministerstiev.

Gröhling: Som rád, že premiér pochopil, kde je problém a pripustil svoj odchod
Na snímke minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

V rámci koaličných strán a tiež medzi nimi prebiehajú rozhovory, nateraz ich nebudem komentovať a vynášať informácie. Na pondelkovej (22. 3.) tlačovej konferencii to v reakcii na nedeľné (21. 3.) vyhlásenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) uviedol minister školstva a podpredseda SaS Branislav Gröhling s tým, že v prípade posunu bude strana o ďalších krokoch verejnosť informovať.

Som veľmi rád, že premiér pochopil, kde je problém a pripustil svoj odchod,“ podotkol Gröhling. SaS podľa ministra trvá na súčasnom prerozdelení ministerstiev.

Ak by mala nastať zmena v ich prerozdelení, musela by sa otvoriť koaličná zmluva a otvorenie koaličnej zmluvy znamená pokračovanie diskusií,“ dodal.

Premiér Matovič v nedeľu uviedol, že je ochotný odísť zo svojej funkcie pod podmienkou, že vládu opustí minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), Mária Kolíková (Za ľudí) opustí post ministerky spravodlivosti, Juraj Šeliga (Za ľudí) odíde z kresla podpredsedu parlamentu a Jana Bittó Cigániková (SaS) sa vzdá postu predsedníčky zdravotníckeho výboru.

Predseda vlády ďalej žiada, aby SaS odovzdala jedno z troch ministerstiev (hospodárstva, školstva alebo zahraničných vecí) hnutiu OĽANO. Matovič by ostal členom vlády.

SaS v reakcii uviedla, že na odovzdanie jedného z ministerstiev nevidí dôvod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko