Na hlavný obsah

Halák si po mesiaci zopakoval shutout, Chára prihral na víťazný gól

Slovenský brankár zlikvidoval 27 striel.

Halák si po mesiaci zopakoval shutout, Chára prihral na víťazný gól
Slovenský brankár Jaroslav Halák (41) z Bostonu Bruins chytá puk na lapačky, pred ním jeho spoluhráč Charlie McAvoy počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - New York Rangers 12. marca 2021 v Bostone. Foto: TASR/AP

Slovenský brankár Jaroslav Halák zaznamenal druhé čisté konto v tejto sezóne NHL a celkovo 52. vo svojej profiligovej kariére. V noci na piatok (12. 3.) zlikvidoval všetkých 27 striel hokejistov New Yorku Rangers, ktorí si z Bostonu odviezli prehru 0:4.

Aj prvý shutout v ročníku vychytal Halák proti „jazdcom“, bolo to takmer presne pred mesiacom 13. februára. Vtedy zneškodnil 21 striel a Bruins zvíťazili na ľade súpera 1:0.

Čerstvým triumfom sa Boston rehabilitoval za prehry s New Yorkom Islanders a New Jersey, v tabuľke Východnej divízie figuruje na štvrtej priečke. Rangers sú na 6. mieste, prehra s Bostonom bola ich tretia po sebe.

Bod za asistenciu si pri triumfe Washingtonu na ľade Philadelphie 5:3 pripísal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý prihral na víťazný gól Nicovi Dowdovi. Na konte má osem kanadských bodov za dva góly a šesť asistencií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport