Na hlavný obsah

Heger u prezidentky prezentoval pripravovaný plán obnovy

Hovorili spolu aj o aktuálnej politickej situácii.

Heger u prezidentky prezentoval pripravovaný plán obnovy
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a minister financií Eduard Heger (OĽANO). Foto: facebook/Zuzana Čaputová

Plán obnovy a odolnosti, ktorý pripravuje ministerstvo financií, bude čoskoro zverejnený a prístupný aj širokej verejnosti. Ešte predtým ho minister financií Eduard Heger (OĽANO) predstavil prezidentke Zuzane Čaputovej, s ktorou sa stretol vo štvrtok (4. 3.).

„S ministrom financií Eduardom Hegerom som dnes rokovala o fonde obnovy. Práve pod jeho vedením na rezorte financií tento plán vznikal a prišiel mi ho predstaviť ešte predtým, ako vstúpi do medzirezortného pripomienkového konania,“ uviedla po stretnutí v Prezidentskom paláci Čaputová.

Stretnutie bolo jedným z viacerých, ktoré sa medzi nimi k tejto téme uskutočnili. „Mesiace práce na tomto dokumente sa pozitívne prejavili na kvalite jeho obsahu a verím, že ďalší legislatívny proces ho môže ešte vylepšiť,“ dodala prezidentka.

Hegera teší, že sa hlava štátu stotožňuje s vybranými prioritami plánu. „Obaja si uvedomujeme, že plán obnovy predstavuje mimoriadnu príležitosť na uskutočnenie zmien a investícií, ktoré Slovensko posunú výrazne dopredu,“ zhodnotil.

Nevyhli sa ani diskusii o aktuálnej koaličnej kríze. „Zopakovala som svoj postoj, že vyvodenie sebareflexie považujem za nevyhnutné pre autoritu tejto vlády v čase vrcholiacej pandémie,“ dodala. Hegera prijala deň po tom, ako za ňou prišli predstavitelia koaličných strán SaS a Za ľudí, ktorí s ňou hovorili o možnej rekonštrukcii vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika