Na hlavný obsah

Hromadova obroda v Slavii. Nevedel, či ešte bude hrať futbal, teraz bol súčasťou zázraku

Urobil veľa čiernej roboty.

Hromadova obroda v Slavii. Nevedel, či ešte bude hrať futbal, teraz bol súčasťou zázraku
Jakub Hromada za Slaviu Praha v stretnutí proti Leicestru City. Foto: TASR/AP

Kariéra slovenského futbalistu Jakuba Hromadu sa začína zrejme uberať správnym smerom. Stredopoliar Slavie Praha ešte na jeseň hosťoval v Slovane Liberec, no minulý týždeň už pomohol českému majstrovi k postupu do osemfinále Európskej ligy (EL) cez anglický Leicester City. Pre Slováka, ktorý sa ocitol aj v novembri aj v širšej nominácii reprezentácie SR, to bolo zadosťučinenie po všetkých zdravotných problémoch a neistote, či bude môcť ešte vôbec hrať futbal.

„Pred dvoma rokmi mi operovali členok a návrat do vrcholového futbalu trval veľmi dlho. Vtedy bolo pre mňa nepredstaviteľné, že niekedy nastúpim proti takému súperovi (Leicester City) vo vyraďovacej časti EL. Veľmi ma teší, že som sa dostal zo zdravotných problémov,“ povedal Hromada pre portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Problémy v stretnutí proti „líškam“ ho však neminuli. Napriek tomu zohral jednu z kľúčových úloh pri veľkom postupe po výhre 2:0 na Britských ostrovoch. „Mal som sa viac zamerať na defenzívu, hovorí sa tomu čierna robota pre tím. Bohužiaľ, v prvom polčase som si pri zablokovaní súperovej prihrávky podvrtol členok a spravil si menší výron. Cez prestávku som si dal lieky na utlmenie, obviazal si ho a napokon som zvládol celkom 75 minút. Teší ma, že sme postúpili, vyrobili veľký úspech nie iba pre Slaviu, ale celý český futbal. Som rád, že som mohol byť súčasťou dvojzápasu proti Leicestru, bola to pre mňa veľká futbalová škola,“ vysvetlil k stretnutiu.

Jeho zranenie by nemalo byť nič vážne. V osemfinále by sa tak mohol prestaviť v konfrontácii proti Glasgowu Rangers, ktorý vedie legendárny kapitál Liverpoolu Steven Gerrard. Tréner „zošívaných“ Jindřich Trpišovský vyjadril spokojnosť so súperom, ktorý na nich čaká. Hromada sa však netajil tým, že si želal zvučnejšieho soka. „Mohli sme ísť hrať na Old Trafford proti Manchestru United, na Emirates Stadium proti Arsenalu či na San Siro proti AC Miláno. V kútiku duše sme si priali práve týchto súperov. Nechceme však v žiadnom prípade podceniť kvalitu Rangers. Postúpiť ďalej je pre nás veľká motivácia. Čaká nás niečo podobné ako proti Leicestru, čo by nám mohlo vyhovovať,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport