Na hlavný obsah

Inter Miláno napokon uvoľní Škriniara pre slovenskú reprezentáciu

Proti Cypru môžu nastúpiť aj Pekarík či Bénes.

Inter Miláno napokon uvoľní Škriniara pre slovenskú reprezentáciu
Na snímke slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar. Foto: TASR

Taliansky futbalový klub Inter Miláno uvoľní slovenského obrancu Milana Škriniara pre potreby reprezentácie SR v marcových dueloch európskej časti kvalifikácie o postu na MS 2022. Informáciu priniesol web sempreinter.com s odvolaním sa na talianske médiá. Slováci sa už v stredu (24. 3.) predstavia na Cypre.

Vedenie Interu v závere minulého týždňa pozastavilo uvoľnenie svojich hráčov do národných tímov, keďže niekoľko futbalistov v tíme malo pozitívny test na koronavírus. V klube prebehli ďalšie kolá testovania a keďže sa medzi hráčmi nové prípady koronavírusu nepotvrdili, tak Romelu Lukaku, Christian Eriksen, Andrei Radu, Achraf Hakimi, Marcelo Brozovič, Ivan Perišič a Milan Škriniar dostali „zelenú“. Štvorica nakazených hráčov – Danilo D’Ambrosio, Samir Handanovič, Stefan de Vrij a Matias Vecino – zostáva v karanténe.

Miestne zdravotnícke orgány (ATS) v pondelok napokon súhlasili s uvoľnením legionárov na reprezentačné zrazy. Obranca Interu Miláno sa večer pripojí k zvyšku tímu na zraze v Senci a bude k dispozícii na všetky marcové zápasy.

Ďalší k dispozícii

Reprezentácia SR sa napokon bude môcť oprieť aj o opory z nemeckej bundesligy. Peter Pekarík, Ondrej Duda a László Bénes napokon budú k dispozícii na úvodný zápas kvalifikácie proti Cypru. V pondelok (22. 3.) sa trio legionárov z nemeckých klubov presúvalo cez Viedeň do Nikózie, zvyšok tímu odletí do dejiska duelu v utorok (23. 3.) ráno o 9.30 h. Potvrdila to hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Monika Jurigová.

Realizačný tím na čele s hlavným trénerom Štefanom Tarkovičom sa pri skladbe prvej nominácie roka 2021 musel boriť s veľkými problémami, uvoľnenie trojice Pekarík, Duda a Bénes je pre neho konečne priaznivou správou. Z tímu pre duel s Cyprom vypadli kapitán Marek Hamšík, Marek Rodák, Stanislav Lobotka a Vladimír Weiss.

Okrem duelu na Cypre odohrá Slovensko na trnavskom Štadióne Antona Malatinského zápasy s Maltou (sobota 27. marca, 20.45) a Ruskom (utorok 30. marca, 20.45). Okrem týchto súperov stoja Slovensku v ceste na MS aj Chorváti a Slovinci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport