Na hlavný obsah

Je to veľmi nedôstojné, myslí si prezidentka o systéme registrácie na očkovanie

Systém by sa podľa nej mal zmeniť čo najskôr.

Je to veľmi nedôstojné, myslí si prezidentka o systéme registrácie na očkovanie
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas tlačovej konferencie po stretnutí s expertmi v súvislosti s aktuálnou epidemickou situáciou. Foto: SITA

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala na čo najrýchlejšiu zmenu v systéme prihlasovania na očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Aktuálnu situáciu, keď sa termíny na očkovanie rýchlo míňali a mnohí boli pri prihlasovaní svojich blízkych neúspešní, označila ako „zúfalú súťaž detí o záchranu svojho rodiča“. „Táto súťaž je veľmi nedôstojná. Dúfam, že veľmi skoro dôjde k náprave tohto stavu,“ uviedla a apelovala na vytvorenie systému, ktorý bude priateľskejší voči užívateľovi, dôstojnejší a ktorý dá šancu každému jednému seniorovi, aby sa mohol zaregistrovať. „Dúfam, že to je otázka niekoľkých hodín, ani nie dní, lebo táto situácia je naozaj veľmi nedôstojná,“ dodala.

Aj prezidentka sa neúspešne pokúšala na očkovanie prihlásiť svoju mamu. „Kým som stihla vyplniť všetky údaje o jej osobe, tak z avizovaných asi 100 voľných miest bolo na konci nula voľných miest,“ opísala svoju čerstvú skúsenosť s registračným systémom. Voľné miesto hľadala v Trenčianskom kraji, hoci jej rodina žije v Pezinku. „Bratislava je totiž beznádejne plná,“ dodala.

Prezidentka tiež upozornila na to, že nie každý senior má prístup na internet a schopnosti aj trpezlivosť vypĺňať elektronický formulár.

Komplikácie so systémom prihlasovania sa na očkovanie zažilo mnoho ľudí po tom, ako ministerstvo zdravotníctva v sobotu 6. marca v noci otvorilo prihlasovanie aj pre vekovú skupinu nad 70 rokov, respektíve od 60 do 70 rokov. Rezort sa za komplikácie ospravedlnil a ohlásil navýšenie počtu voľných termínov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko