Na hlavný obsah

Kertésza spoluobvineného v kauze so Zoroslavom Kollárom budú stíhať väzobne

Ďalší z kauzy mieri na slobodu.

Kertésza spoluobvineného v kauze so Zoroslavom Kollárom budú stíhať väzobne
Na ilustračnej snímke budova Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Foto: TASR

Jozef Kertész, spoluobvinený s podnikateľom a konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom v najnovšej korupčnej kauze, bude stíhaný väzobne. Ďalší spoluobvinený Gabriel Bihercz bude stíhaný na slobode. Vo štvrtok (25. 3.) o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie ŠTS rozhodol o vzatí do väzby obvineného Jozefa Kertésza Dôvodom väzby je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Sudca nenahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ priblížila hovorkyňa. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Sudca rozhodoval o dvojici od 9.00 h.

„Sudca pre prípravné konanie prepustil obvineného Gabriela Bihercza zo zadržania na slobodu. Sudca väzbu obvineného nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka, písomným sľubom obvineného ako aj zloženou peňažnou zárukou vo výške 30 000 eur. Sudca obvinenému uložil aj primerané povinnosti a obmedzenia. Rozhodnutie je právoplatné,“ dodala na margo druhého obvineného Kudjáková.

Po Rajeckom v pondelok (22. 3.) pôvodne polícia vyhlásila pátranie. V minulosti bol spájaný s bratislavskou zločineckou skupinou piťovci a jeho meno figurovalo na tzv. mafiánskych zoznamoch. Bihercza v minulosti spájali so zločineckou skupinou sátorovcov. Gang má na svedomí najmenej 80 ľudských životov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko