Na hlavný obsah

Kollár prerušil parlamentnú schôdzu, poslanci sa stretnú až o týždeň

Dôvodom je neprítomnosť predkladateľov návrhov.

Kollár prerušil parlamentnú schôdzu, poslanci sa stretnú až o týždeň
Na archívnej snímke poslanci Národnej rady (NR) SR. Foto: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) prerušil hneď v úvode piateho dňa 25. schôdzu parlamentu. Parlament bude pokračovať v utorok 30. marca o 9.00 h.

„Pokračovať v rokovaní na budúci týždeň budeme podľa programu na tento týždeň,“ ozrejmil poslancom Kollár s tým, že o týždeň sa prerokujú presne tie body, ktorým sa mali venovať tento utorok (23. 3.).

O vysvetlenie požiadal poslanec Robert Fico (Smer-SD) s tým, že niektorí členovia parlamentu museli na rokovanie cestovať z rôznych častí Slovenska, zaslúžia si preto odôvodnenie tohto kroku alebo „aspoň klebety“.

„Prerušil som schôdzu pre to, aby som nepresunul cirkus z vlády do parlamentu. V tomto prípade je chyba na našej strane a musíme to veľmi rýchlo upratať, alebo sa konečne slušne rozísť,“ reagoval Kollár s tým, že sa ospravedlňuje všetkým kolegom, ktorí museli na schôdzu cestovať z východu alebo stredu Slovenska. V parlamente chcel zachovať kontinuálne prechádzanie zákonov, a preto je podľa neho lepšie týždeň počkať na upokojenie politickej situácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko